Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“

Proiectul „Alba Iulia 360este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații.

O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece  cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

Primul curs organizat este cel „Măcelar“ și a demarat în data de 16 aprilie, la Alba Iulia. Programul este de calificare și este susținut de experții Fundației PAEM Alba, partener în cadrul proiectului. Cursul are o importantă componentă practică. Amintim câteva dintre avantajele participării la programul de calificare: pregătire alături de formatori cu experiență, folosirea unor tehnici moderne de predare/instruire, obținerea unei diplome recunoscute în România și Uniunea Europeană, dobândirea de competențe profesionale.  

Participanții au fost selectați din comunitățile țintă ale proiectului: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri.

Prin proiect vor fi organizate și alte cursuri de calificare:

  • Ingrijitor bătrani la domiciliu;
  • Lucrător în comerț;
  • Agent curățenie;
  • Tâmplar universal;
  • Croitorie îmbracăminte după comandă;
  • Vopsitor industrial;
  • Agent de securitate.

Pe lângă cursurile de calificare enumerate, vor fi organizate și altele, ce vor fi definite în funcție de nevoile beneficiarilor direcți ai proiectului și de oportunitățile de pe piața muncii.

Serviciile furnizate în cadrul proiectului sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esențiale care țin de sfera socială, profesională, medicală, educațională, juridică etc. Altfel spus, vor avea ca scop creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la  asistenţă juridică pentru reglementarea actelor, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, respectiv susţinerea antreprenoriatului. Conjugate, aceste măsuri vor avea ca rezultat schimbarea modului de viață pentru zeci de familii din comunitățile amintite.

 

Recrutarea pentru serviciile gratuite ale proiectului este în derulare. Condițiile concrete de acces, etapele ce trebuie urmate, dar și perioada în care au loc le puteți afla de la experții implicați în activitatea de recrutare: Ioana Ciornei – 0754/847955; Robert Bandi – 0751/364020; Ovidiu Boc – 0766/365725; Geanina Chirilă – 0742/522992; Camelia Crișan – 0740/487596.

Proiectul „Alba Iulia 360“(cod POCU/18/4/1/101639), cu o durată de 36 de luni, este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina Maria” Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Filiala de Cruce Roșie a Județului  Alba, Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Fundația PAEM Alba, DAD EXPERTISE S.R.L., BPI Management Consulting România SRL, INTRATEST S.A., Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 25,2 milioane lei, din care contribuția nerambursabilă este 24,3 milioane, iar 807.983 lei este contribuția Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.

 

Date de contact:

Dumitrescu Crina/Manager proiect

Email: albaiulia360@gmail.com

Consultantul tau

Selecteaza regiunea de dezvoltare pentru datele de contact ale consultantilor regionali si adresa sediului
  • Abonare newsletter