Despre proiect

Proiectul strategic „Intreprinzatori in turism – pensiuni in Romania” a fost implementat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM (www.fntm.ro), in calitate de lider al consortiului, in parteneriat cu organizatiile Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores de Almeria – ASAJA si Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural – ANTREC.

„Intreprinzatori in turism – pensiuni in Romania” a fost cofinantat in perioada 2011-2013 din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!”, avand Contractul de finantare POSDRU/92/3.1/S/64346.

Proiectul a avut ca scop dezvoltarea unei comunitati de antreprenori in turism si manageri de pensiuni, care sa beneficieze de instruire, informare si consultanta pentru a-si dezvolta afacerile. De asemenea, proiectul a urmarit sa creasca potentialul turistic si capacitatea de a atrage turisti, romani sau straini.

In cadrul Proiectului am interactionat cu peste 3500 de actuali si viitori  intreprinzatori si manageri din domeniul turismului, care au participat la actiunile noastre de motivare in cadrul conferintelor regionale, cercetare complexa dedicata turismului de pensiune, Program de educatie antreprenoriala  e-Learning, consultanta personalizata in dezvoltarea afacerilor, schimb de experienta in Spania,  emisiuni TV sau promovare afaceri  si rezervari online prin intermediul portalului www.cazarelapensiune.ro.


Activitatile principale
ale proiectului:


Consultanta personalizata
pentru dezvoltarea afacerilor a peste 500 intreprinzatori si manageri de pensiuni, acordata de catre cei 14 consultanti ai FNTM si ANTREC, prin cele sapte birouri regionale. Contact consultanti.
Rezultat: consultanta personalizata a fost oferita pentru dezvoltarea afacerilor a peste 600 de intreprinzatori si manageri de pensiuni, acordata de catre cei 14 consultanti ai FNTM si ANTREC. Peste 120 de afaceri turistice si au fost initiate de beneficiari pe perioada proiectului.

Promovarea proiectului si motivarea a peste 1500 de actuali si viitori intreprinzatori si manageri de pensiuni, in vederea imbogatirii bagajului de cunostinte antreprenoriale si inceperii unei afaceri turistice, prin 7 Conferinte Regionale.
Rezultate: Cele 7 conferinţe regionale motivationale, organizate in luna iunie 2011, s-au bucurat de participarea a 1594 de beneficiari ai proiectului. Imagini in galeria foto-video: http://www.intreprinzatorturism.ro/2011/04/11/galerie-foto-video/

 

Cercetare calitativa si cantitativa complexa dedicata sectorului turistic de pensiune: studiu market intelligence, interviuri cu manageri de pensiuni, cercetări cantitative si calitative la nivel de consumatori români şi străini, generarea de direcţii strategice în sectorul turismului de pensiune, în perioada februarie 2011 – aprilie 2012.
Rezultate: interviuri cu peste 700 turisti romani si straini, chestionare cu peste 5000 turisti straini, 5600 turisti romani, interviuri cu 350 manageri de pensiuni, brainstorminguri, focus-groupuri, desk-research. Rapoartele de cercetare si brosura disponibile pe site-ul proiectului: http://www.intreprinzatorturism.ro/resurse/rezultate-marketing-cercetare/

 

Program e-Learning de educatie antreprenoriala si consultanta pentru intreprinzatori in turism. Programul contine 5 module de curs: IT&C, Plan de afacere – Cerere de finantare, Management Financiar, Management Turistic, Marketing si Promovare
Rezultate: peste 1600 de beneficiari au participat la Programul de educatie antreprenoriala si consultanta pentru intreprinzatori in turism

Lansarea portalului de turism www.cazarelapensiune.ro:
• Ofera proprietarilor de pensiuni un instrument gratuit, simplu de folosit, pentru promovarea propriei pensiuni si a ofertelor adresate turistilor
• Posibilitatea inscrierii gratuite, atat pentru pensiuni, cat si pentru turisti
• Ofera posibilitatea promovarii afacerilor conexe, in cadrul unei platforme B2B (Business-to-Business)
• Informatii in permanenta actualizare despre atractii turistice, obiceiuri si afaceri conexe in zona pensiunii
• Rezervarea poate fi: One click si primul serviciu de rezervare asistata din Romania, prin telefon sau prin chat
• Portalul se traduce in engleza si germana, pentru atragerea turistilor straini
Realizarea Catalogului „Pensiuni din Romania 2013”, cu 2000 pensiuni de la nivel national promovate prin portalul Cazare la Pensiune, editat in romana si engleza.
Rezultate: peste 3500 de afaceri turistice si conexe pe portal, la nivelul lunii mai 2013.

 

Schimb de experienta in Spania – selectia a 100 beneficiari e-Learning, exclusiv intreprinzatori in turism si manageri de pensiuni, pentru participarea la un schimb de experienta, vizitand afaceri turistice din Spania, in perioada februarie – martie 2013.
Rezultate: 100 beneficiari eLearning au vizitat 24 afaceri turistice. Extrase video regasiti aici:
http://www.intreprinzatorturism.ro/2011/04/11/galerie-foto-video/?album=1&gallery=34


Diseminarea rezultatelor proiectului
si acordarea diplomelor beneficiarilor, in cadrul a 7 Conferinte in perioada aprilie 2013.
Rezultate: peste 600 de participanti la evenimentele regionale. Imagini in galeria foto-video: http://www.intreprinzatorturism.ro/2011/04/11/galerie-foto-video/


5 Emisiuni TV
 de promovare a educatie antreprenoriale si a povestilor de succes din turismul de pensiune difuzate pe posturile TVR 1, TVR International, Money Channel si TravelMix in perioada iunie-octombrie 2013. Emisiunile i-au avut ca protagonisti pe unii dintre Antreprenorii-Model descoperiti si construiti pe parcursul proiectului.
Pentru detalii suplimentare despre sustenabilitatea proiectului vizitati si www.fntm.ro 

Intreprinzatori in Turism, Pensiuni in Romania” pe: Web, Facebook, Twitter și Youtube

 

Consultantul tau

Selecteaza regiunea de dezvoltare pentru datele de contact ale consultantilor regionali si adresa sediului
  • Abonare newsletter