Constantin Popa, un impatimit al turismului montan repune pe harta arealul turistic Moinesti

Zestrea turistica a Municipiului Moinesti s-a imbogatit, la sfarsitul anului 2012, cu o noua unitate de cazare, Pensiunea Royal. Unitatea a facut obiectul proiectului “Realizarea unei structuri de primire turistica in Moinesti”, finantat prin Programul Operational Regional. Beneficiarul proiectului, societatea Siltur, a procedat la promovarea proiectului in valoare totala de aproape 1,5 milioane de lei.

La evenimentul de inaugurare a pensiunii au participat reprezentanti ai autoritatilor locale si ai mediului de afaceri bacauan, reprezentanti ai autoritatilor publice nationale, politicieni, cat si jurnalisti. Gazdele, familia Rodica si Contantin Popa, au dorit sa dea acestui eveniment culoarea sarbatorilor de sfarsit de an, dar si profunzimea crestina a acestora, astfel incat evenimentul s-a bucurat de participarea unui sobor de preoti, in frunte cu P.S. Ioachim Bacauanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

“Am fost ajutat si de prietenii de familie, dar si de autoritatile moinestene, am gasit constructori priceputi si foarte seriosi, solidari in raport cu exigentele cerute unui proiect european, dar si specialisti in electronica si energetica, astfel incat pensiunea dispune de un sistem de inalta tehnicitate in acest domeniu. Am ajuns sa accesez nu mai putin de zece proiecte cu finantare europeana pana acum, dintre care cinci implementate, trei in desfasurare si doua in evaluare, dar cred ca voi preda, de aici incolo, stafeta copiilor mei, pentru ca unii dintre ei chiar lucreaza in domeniul turismului” – Constantin Popa, administratorul societatii Siltur.

Pensiunea, cotata la patru stele, dispune de sase camere duble, un restaurant pentru micul dejun si de spatii de loisir, dar si de o parcare generoasa. Decorarea spatiilor imbina perfect stilul clasic cu elemente de modernism, inclusiv cu tehnologia de ultima ora.

Constantin Popa este primul doctor in agroturism al Universitatii de Stiinte Agricole si Medecina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad”. Timp de zece ani a condus mai multe unitati economice din agricultura, iar dupa 1990 s-a lansat in afaceri si in domeniul turismului montan. Familia Popa administreaza si Pensiunea Montana, din Slanic Moldova. “M-am hotarat sa fac un pas inainte in turism, sau mai bine spus sa incerc sa tin pasul cu standardele care se poarta acum in domeniu si sa construiesc o noua pensiune, o sora geamana cu prima, dar mult mai frumoasa si mai aratoasa”, ne declara Constantin Popa la momentul semnarii contractului de finantare.

Pensiunea Royal reprezinta o solutie pentru cerintele turismului de loisir sau de business din regiune. Andrei Munteanu, dirigintele de santier al acestui obiectiv, ne povesteste ca noua unitate de cazare se afla ea insasi langa un obiectiv cu valente turistice, anume in curtea casei in care a locuit cativa ani fostul sef de stat, Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Municipiul Moinesti are deja cateva obiective turistice promovate pe plan national si european, intre care cel mai nou este Parcul Bai, renovat tot printr-un proiect european. Acest obiectiv este periodic si gazda unor evenimente care atrag foarte multi oaspeti. Parcul cu pini, monumentele dedicate unor personalitati ale culturii, artei si stiintei originare din zona sau care au trait aici, frumusetile naturii si chiar fostele zone petrolifere sunt numai cateva dintre aceste obiective.

Constantin Popa este beneficiar al programului E-learning desfasurat in cadrul proiectului strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, implementat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM), in parteneriat cu Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores de Almeria (ASAJA) si Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural (ANTREC).

Consultantul tau

Selecteaza regiunea de dezvoltare pentru datele de contact ale consultantilor regionali si adresa sediului
  • Abonare newsletter