Poveste de succes: Casuta din Povesti

“Natura te va uimi / Odaile te vor linisti / Bucatele te vor incanta”
Motto Pensiunea “Casuta din Povesti”

Evenimentele din anul 1989, printre altele au avut menirea de a reda proprietatii rolul si locul cuvenit in cadrul societatii romanesti. Simtul proprietatii, care in zona Bran – Moieciu – Fundata era prezent partial si inainte de 1989, a dat frau liber initiativei particulare, creatiei si imaginatiei oamenilor de actiune.

Cum fiecare zona din tara are frumusetile si farmecul ei, tot asa si aceasta este harazita si binecuvantata de Dumnezeu a fi un amfiteatru natural strajuit de Muntii Bucegi si Piatra Craiului, cu rauri si paduri de conifere si foioase, cu pasuni si iarba verde, cu oameni harnici si destoinici si cu case si pensiuni frumoase.

Si pentru ca frumusetile naturii sunt lasate spre bucuria tuturor oamenilor, tot asa si zona Bran – Moieciu – Fundata a fost harazita pentru turisti, aspect ce se potriveste ca o manusa pentru aceasta zona.

In acest context, isi aminteste Irina Giurgiu, proprietara Pensiunii “Casuta din Povesti”, a aparut ideea turismului rural, ca o alternativa a turismului clasic, care intr-un fel sau altul se practica si pana in 1989, insa dupa aceasta data acest fenomen s-a dezvoltat in mod legal si organizat.

Asa au aparut pensiunile agroturistice in zona Bran si asa a aparut si ideea infiintarii pensiunii “Casuta din Povesti” care a fost printre primele pensiuni agroturistice omologate de Ministerul Turismului.

De ce pensiunea “Casuta din Povesti”? Pentru ca intreg ambientul – pensiune, gazon, loc de joaca pentru copii, foisor si altele – pare a fi rupt dintr-o poveste.

Important de stiut este ca “nasii de botez” ai pensiunii au fost tot turistii, ei fiind aceia care au recomandat gazdelor aceasta denumire pentru pensiunea lor. In aventura la care a pornit in urma cu cca 20 de ani, proprietarii au cautat sa satisfaca pretentiile turistilor romani sau straini care le-au calcat pragul.

Ca dovada ca au reusit acest lucru, turistii revin cu drag, aspect ce este de natura sa aduca satisfactie si multumiri pentru ambele parti: gazda si oaspete.

Irina Giurgiu este membra a comunitatii turismului de pensiune www.cazarelapensiune.ro si beneficiar al Programului e-Learning de educatie manageriala si consultanta. Programul este parte integranta a proiectului strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, proiect derulat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, in parteneriat cu ANTREC Romania si ASAJA Spania si cofinantat din Fondul Social European.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect si alte povesti de succes din turismul de pensiune, va invitam sa accesati www.intreprinzatorturism.ro .

Consultantul tau

Selecteaza regiunea de dezvoltare pentru datele de contact ale consultantilor regionali si adresa sediului
  • Abonare newsletter