Poveste de succes: Mama Cozonacilor sau povestea unui sac de lut

Vara lui 1993 a fost momentul cand familia Dragan a dorit sa schimbe ceva in modul de viata. Atunci spiritul intreprinzator i-a determinat sa construiasca un cuptor de lut in care sa faca deliciosii cozonaci pentru care ulterior li s-a dus vestea in zona Bran-Moeciu. Lutul era carat cu sacul dintr-o padure din apropiere. De turism nu se punea problema in acea perioada, desi in Bran lucrurile incepusera sa se miste si in acest sector “exotic” pe atunci.

Abia in 1996 a inceput productia de cozonaci si timp de patru ani au colindat pensiunile din zona carora le livrau produse de patiserie. Aparitia Pensiunii Mama Cozonacilor in anul 2001 a fost pasul care a urmat in mod firesc, avand in vedere ca foarte multi turisti ii vizitau ca sa cumpere cozonaci si doreau sa se trezeasca dimineata in miros de cozonaci. Au urmat cursuri de perfectionare, participarea la toate targurile nationale de profil timp de 10 ani si contracte cu foarte multe agentii din toata tara.

Laurentiu Dragan ne povesteste ca dupa inregistrarea in 2005 a numelui “Mama Cozonacilor” la OSIM, pensiunea a gazduit Ziua Turismului Rural, eveniment organizat de ANTREC Romania, la care au participat numeroase personalitati din zona turismului rural si din partea oficialitatilor. Actiunea s-a bucurat de o mediatizare foarte buna si notorietatea pensiunii Mama Cozonacilor a crescut foarte mult. Acest lucru a contribuit la o si mai buna relatie cu agentiile de turism si totodata a adus clienti noi care doreau sa aiba o vacanta cu gust de cozonac.

In acest moment, Pensiunea Mama Cozonacilor dispune de 29 locuri in 12 camere : cinci cu cate un pat matrimonial si unul de o persoana, trei camere au cate doua paturi de o persoana, iar celelalte patru au cate un pat matrimonial de doua persoane. Locatia dispune de sala de cursuri dotata cu mobilier corespunzator si terasa unde cursantii pot sa iasa la pauza de cafea.

Curtea pensiunii este foarte generoasa si are teren de sport imprejmuit, loc de joaca pentru copii, fiind chiar langa un rau cu o roata de moara si un bazin cu pastravi. In jurul bazinului este amenajata o terasa unde familia Dragan organizeaza seri tematice cu foc de tabara, berbecut la protap si spectacole cu ansambluri folclorice. Datorita acestor facilitati, cei mai multi clienti care le calca pragul sunt familii cu copii mici care se pot bucura de curtea inverzita la umbra unui pom fructifer.

In urma succesului obtinut din dezvoltarea pensiunii Mama Cozonacilor, familia Dragan s-a hotarat sa construiasca o a doua pensiune cu care sunt la ora actuala in faza de finalizare.

Laurentiu Dragan este membru al comunitatii turismului de pensiune www.cazarelapensiune.ro si beneficiar al Programul e-Learning de educatie manageriala si consultanta. Programul este parte integranta a proiectul strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, proiect derulat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri in parteneriat cu ANTREC Romania si ASAJA Spania si cofinantat din Fondul Social European.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect si alte povesti de succes din turismul de pensiune, va invitam sa accesati www.intreprinzatorturism.ro.

Consultantul tau

Selecteaza regiunea de dezvoltare pentru datele de contact ale consultantilor regionali si adresa sediului
  • Abonare newsletter