Poveste de succes: Pensiunea RASNOV- atractia turistica a Bucegilor

Soiu Iancu, administratorul Pensiunii Rasnov situata intr-o zona idilica, isi aminteste despre inceputurile afacerii si despre importanta parcurgerii cursurilor organizate de FNTM in dezvoltarea ulterioara a acesteia.

Familia Iancu locuieste la Rasnov de cateva generatii. Prin contributia autoritatior locale, potentialul touristic al zonei a crescut de la an la an. A fost pusa la punct infrastructura Rasnovului, cetatea este bine administrata, astfel incat anul trecut peste 200.000 de turisti au vizitat aceasta regiune mirifica a tarii. Avand in vedere toate aceste schimbari petrecute in zona in ultimii ani, domnului Soiu Iancu i-a incoltit ideea de a construiasca o pensiune si de a incepe o afacere in care sa-i implice pe toti membrii familiei, asigurandu-le astfel un loc de munca. Prin accesarea fondurilor europene SAPARD, pensiunea a fost ridicata intr-un an, incepand sa functioneze din 2009.

Initial veneau turisti in mod sporadic care aflau intamplator de existanta acestei pensiuni. Domnul Soiu Iancu, administatorul pensiunii, a aflat de cursurile organizate de FNTM, de e- learning pentru antreprenori si s-a hotarat sa le urmeze pentru a-si dezvolta afacerea si pentru a invata cum sa se promoveze. Astazi, pensiunea Rasnov este una din cele mai cautate de catre turisti, fiind plasata intr-unul din cele mai frumoase locuri, fiind pozitionata pe axa est- vest, beneficiind de multa lumina, de soare si verdeata. Cele 19 camere sunt extrem de primitoare si asigura confortul cerut prin cele mai exigente prevederi ale Ministerului Turismului. Atmosfera este calda, iar mobilierul a fost ales astfel incat sa fie functional si sa ramana mult spatiu,iar incaperea sa fie cat mai aerisita.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care administratorul le-a invatat de la cursurile organizate de FNTM este ideea de a avea cat mai multi asociati pentru a dezvolta afacerea. In acest sens au fost gandite o serie de activitati pentru turisti prin care acestia sa se poata relaxa, distra sau pentru a face cat mai multa miscare in aer liber. In afara terenurilor de fotbal, tenis, sau tenis cu piciorul, proprietarul pensiunii a incheiat mai multe parteneriate cu asociatii pentru survol cu avionul, motoparapanta, escalade, etc, un numar de 40 de activitati prin care s-a reusit cresterea numarului de turisti cu 20- 25%.

Soiu Iancu, administratorul pensiunii nu s-a oprit aici, fiind convins ca nu numai bunastarea sa, ci a tuturor celorlalti membrii ai familiei sale depinde de succesul afacerii. A inceput sa colaboreze cu agentii de turism din Romania printr-un parteneriat cu ANAT, dar si cu agentii din Republica Moldova, Italia si Israel. Daca la inceput pensiunea avea ca tinta turistii de weekend, dornici sa respire aerul curat al Rasnovului, de la an la an s-a reusit atragerea si altor categorii de turisti: corporate, tabere scolare, cluburi sportive care vin sa se antreneze.

Oricine descinde la Pensiunea Rasnov este fascinat de armonia constructiei incadrata perfect in cadrul natural minunat care te rupe total de monotonia cotidiana.

La succesul afacerii, contribuie pe langa administrator si ceilalti membrii ai familiei si chiar angajatii implicati in bunul mers al pensiunii. Exista o bucatarie complet utilata cu vesela, aragaz, masina de spalat vase. Ideea de open-bar este foarte agreata de turisti care pot sa consume orice bautura doresc, notand singuri pe un bilet ce au consumat. Plata se face la finalul sejurului, mergandu-se astfel pe increderea totala in turistii care pot accesa barul la orice ora din zi sau noapte.

Cursurile organizate de FNTM l-au ajutat pe domnul Soiu Iancu sa inteleaga importanta feed-back-ului din partea turistilor. Astfel, acestia au fost pusi sa completeze chestionare si in functie de rezultatele acestora, s-a creat mereu un plus de confort. Pentru cei care doresc mai mult spatiu s-a creat un apartament compus din dormitor, living, baie, balcon, terasa. Terasa a fost gandita astfel incat sa se vada masivul Postavarul, dar si telecabinele atat in timpul verii, cat si iarna.

Mereu preocupat de crea ceva nou, de a imbunatati conditiile si de a raspunde oricarui tip de solicitari din partea clientilor, domnul Soiu Iancu si-a dezvaluit si alte proiecte de viitor: sa transforme podul intr-o sala de conferinte si de jocuri si constructia unor canapele in dreptul fiecarei logii, astfel incat turistii sa aiba mereu in fata minunata priveliste a Bucegilor, atat de diferiti in functie de anotimp sau de moment ale zilei.

Dar poate cel mai important lucru este faptul ca pensiunea Rasnov realizeaza acel tip de turism rural, prin care, mai ales cei care sunt prin excelenta oraseni, reusesc sa traiasca intr-o atmosfera calda, primitoare, plina de liniste si armonie.

Astazi, pensiunea Rasnov reprezinta una din cele mai importante atractii turistice ale Bucegilor.

Un simplu gand incoltit in mintea unui om care a avut curajul sa viseze s-a materializat intr-o afacere prospera realizata nu numai prin concursul intregii familii, dar si a unor specialisti cum ar fi Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri care a avut un rol important in pregatirea antreprenorilor.

Soiu Iancu este membru al comunitatii turismului de pensiune Cazarelapensiune.ro si beneficiar al proiectului strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, proiect derulat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, in parteneriat cu ANTREC Romania si ASAJA Spania si cofinantat din Fondul Social European.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect si alte povesti de succes din turismul de pensiune, va invitam sa accesati www.intreprinzatorturism.ro

Consultantul tau

Selecteaza regiunea de dezvoltare pentru datele de contact ale consultantilor regionali si adresa sediului
  • Abonare newsletter