Poveste de succes: Pensiunea Vis de Munte – Un vis implinit

Mariana Negoita este din Buzau, dar a dorit sa initieze o afacere in judetul Suceava, in comuna Gura Humorului, si astfel cumparat o locuinta pe care a modernizat-o si a transformat-o in Pensiunea ”Vis de Munte”.

Totul a pornit de la o simpla excursie a familiei Negoita la Gura Humorului, unde au fost cazati in incinta manastirii, un loc binecuvantat, plin de pace si armonie. Frumusetile Bucovinei i-a fascinat pe sotii Negoita, dar si aerul proaspat incarcat de mireasma brazilor si aroma de rasine, precum si linistea tulburata doar de cantecul pasarilor sau fosnetul veveritelor jucause printre crengile copacilor. O idee le-a incoltit in minte si intreaga lor existenta a fost animata de un singur vis: sa se mute in aceasta zona si sa deschida o pensiune care sa le fie si locuinta. Au gasit o vila la marginea padurii pe urcusul unui drum de munte abatut din soseua ce strabate comuna Manastirea Humorului. Pe terenul acestei case erau pana nu demult stane cu oi ce pasteau iarba grasa ce crestea din acest pamant binecuvantat. Privelistii magnifice care incadreaza pensiunea i se adauga paraul care curge in apropiere, acompaniind cu susurul lui cantecul pasarilor.

Nu a fost o problema nici gasirea investitorului caci fiul sotilor Negoita a lucrat cativa ani in Anglia, unde a castigat o suma importanta facand consultanta financiara. Banii i-a trimis parintilor, el devenind proprietarul si continuand sa lucreze in Anglia, iar mama, administratorul pensiunii fiind ajutata de sotul ei.

Plina de entuziasmul reusitei in aceasta afacere, doamna Negoita vorbeste despre greutatile inceputului intr-o meserie in care avea foarte putine cunostinte. Este constienta ca in calitate de administrator trebuie sa inveti totul foarte repede ca apoi sa poti invata un angajat sa execute totul foarte bine, de la facutul paturilor, la curatatul bailor, igiena, decorare, aspect estetic. Iar din punctul de vedere al proprietarei cel mai important lucru este sa inveti sa relationezi cu turistii, sa fii ospitalier, sa-i faci sa se simta bine printr-o comportare fireasca si plina de solicitudine.

Foarte utile in munca de administrator si cea de antreprenor au fost cursurile organizate de FNTM, care i-au ajutat pe administratorii pensiunii sa isi faca un plan de afacere, sa-si imbunatateasca permanent activitatea avand mereu feedback-ul turistilor si, de asemenea, sa optimizeze permanent relatiile cu autoritatile locale.

Chiar daca este administrator, Mariana Negoita indeplineste un complex de activitati pe care le presupune functionarea optima a pensiunii: este si camerista, se ocupa de contabilitate, de promovarea pe site, pregateste micul dejun pentru turisti in living, etc.

La cursurile FNTM au participat ambii soti, acestea fiindu-le de un real folos. Au fost si intr-un schimb de experienta in Spania, unde au vizitat afaceri de succes din turismul de pensiune in niste zone desertice, vazand cum oamenii pot scoate bani din piatra seaca. Au invatat astfel ca un lucru deosebit de important este sa exploatezi frumusetile naturale ale Bucovinei, care are atat de mult de daruit.

Toate camerele pensiunii Vis de munte, structurata pe 3 nivluri, au terase acoperite, dotate cu mobilier, de unde turistii pot admira vederile panoramice si respira aerul proaspat. De la balcoanele pensiunii se pot atinge brazii cu mana. Interiorul ofera tot confortul unei pensiuni moderne. Parterul este dominat de livingul spatios cu semineu, locul ideal de relaxare la sfarsitul unei zile pline de excursii si drumetii in imprejurimi. Livingul este dotat cu TV LCD, cu DVD, loc pentru jocuri distractive. La acelasi nivel se afla bucataria utilata complet si o toaleta comuna. La etajul 1 sunt patru camera cu paturi duble, fiecare camera avand baie proprie si acces la balcoane si terase acoperite, TV prin cablu. La mansarda sunt alte doua camere cu paturi duble si baie proprie. Aici se afla si sala de billiard, dar si o terasa mare cu vedere panoramica, de unde se poate admira rasaritul si apusul de soare savurand cafeaua sau paharul cu vin.

In curtea pensiunii sau in luminisul din padure se pot organiza picnicuri, turistii avand posibilitatea de a savura bucatele gatite la gratar sau in bucataria pensiunii.
La cursurile FNTM, antreprenorul pensiunii a invatat sa combine aceasta afacere cu alta complementara, cum ar fi producerea de materie prima pentru bucatarie, extinderea spatiilor si posibilitatilor de agrement.

Venind in zona in urma cu patru ani, familia Negoita se simte implinita ocupandu-se de afacerea pe care o administreaza si chiar daca muncesc foarte mult , peisajul mirific al Bucovinei le da putere, ii face sa uite de oboseala si sa tinda mereu sa creasca afacerea prin idei noi pentru a fi mereu in pas cu turistii care sunt din ce in ce mai pretentiosi. Ambitia administratoarei pensiunii este sa raspunda oricarei cerinte ale clientilor si sa atinga standardele internationale ale turismului modern.

Mariana Negoita este membra a comunitatii turismului de pensiune www.cazarelapensiune.ro si beneficiara a Programului e-Learning de educatie manageriala si consultant in turism. Programul este parte integranta a proiectului strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, proiect derulat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, in parteneriat cu ANTREC Romania si ASAJA Spania si cofinantat din Fondul Social European.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect si alte povesti de succes din turismul de pensiune, va invitam sa accesati www.intreprinzatorturism.ro

Consultantul tau

Selecteaza regiunea de dezvoltare pentru datele de contact ale consultantilor regionali si adresa sediului
  • Abonare newsletter