Pensiunea Casa Cartianu, un loc binecuvantat de natura si istorie

Sunt cateva locuri pe care gorjenii le considera sfinte, binecuvantate de natura si de istorie, locuri care devin rand pe rand file de poveste, dintr-un volum ce pare sa inceapa cu “ A fost odata in Gorj…”. Si tot de atunci, de cand primele file de poveste incepeau a se scrie sta marturie Cula Cartienilor, simbol de arhitectura gorjeana cladita in vremurile in care boierii erau boieri, iar timpurile imbracau o nobila haina.

Despre toate acestea va pot povesti urmasii familiei Cartianu, invitandu-va in propria pensiune, la margine de padure deasa, acolo unde la umbra batranei Cule are sa se inalte, imbracand aceesi arhitectura tipic gorjeana, Pensiunea Casa Cartianu.

Tudor Cartianu, proprietarul pensiunii “Casa Cartianu” este un tanar extrem de perseverent si cu dorinta de a face lucrurile profesionist, la un inalt nivel de exigenta. Acesta povesteste motivele care l-au determinat sa construiasca pensiunea “ Casa Carianu”. “Unul dintre motivele care ne-au facut sa construim aceasta pensiune este pentru a promova Cula Cartianu, cladire care a apartinut familiei, tata fiind ultimul care a locuit in ea si care nu era suficient promovata, desi este o constructie superba datand din 1760.” Un alt motiv a fost apropierea fata de Targu Jiu, datorita operelor lui Brancusi, care pot fi vizitate in oras si care urmeaza a fi incluse in patrimoniul UNESCO, deci vor fi vizitate de un numar mult mai mare de turisti.

Sansele de a deveni o afacere de familie viabila sunt mari, deoarece familia locuieste chiar langa pensiune, o mare parte din produsele alimentare provenind din gospodaria proprie, de la ferma, acest lucru fiind foarte important in turismul rural. Exista doar doua persoane angajate, care se ocupa de curatenie, de restul activitatilor ocupandu-se membrii familiei.

Constructia pensiunii a inceput in anul 2008, cand proprietarii au solicitat finantare nerambursabila prin Programul National de Dezvoltare Rurala – masura 313. Constructia a durat 2 ani si s-a urmarit respectarea arhitecturii Culei Cartianu. Finantarea nerambursabila a fost de 200.000 de Euro.

Pensiunea are 6 camere (12 locuri), beneficiaza de o piscina, insa se va extinde prin amenajarea mansardei care va cuprinde inca 2 camere si 3 apartamente, plus un centru SPA. El va avea sauna si o minipiscina, pentru ca turistii sa aiba la dispozitie mai multe activitati si iarna, cand pot folosi si partia de sanius din curtea pensiunii.

O alta atractie o reprezinta piscina exterioara, moderna, cu sistem automat de filtrare, placata cu mozaic ceramic, cum putine pensiuni au in Romania, care este folosita de turistii cazati la pensiune, dar este deschisa si pentru cei din afara contra unei taxe. Langa piscina exista o zona de plaja generoasa, sezlonguri, terasa cu mese si scaune.

Administratorul pensiunii ne asigura ca de la Casa Cartianu turistii pleaca incantati, aceasta fiind situata intr-un loc linistit, la poalele padurii, un parau curgand chiar la marginea proprietatii.

Odata cu finalizarea constructiei, proprietarii, desi au studii superioare in turism si comert, au decis sa se specializeze in domeniul managementului turistic. Astfel, s-au inscris la cursurile organizate de FNTM si ANTREC pe o platforma online in cadrul proiectului strategic „Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”. Fiind foarte bine structurate, cursurile i-au ajutat pe proprietari in activitatea de zi cu zi si in special in ceea ce priveste modalitatile de promovare a pensiunii. La final au realizat un proiect aplicativ, despre dezvoltarea site-ului pensiunii ca urmare a celor invatate la cursul IT si au obtinut o diploma de manager de pensiune.

Proprietarii au optat pentru inscrierea pensiunii in ANTREC, beneficiind astfel de invitatii de participare la targuri de turism la nivel local si national.
Tudor Cartianu, proprietarul pensiunii este o persoana extrem de bine informata, care intelege foarte bine rolul pe care informatia de calitate il are in societatea contemporana.

In prezent, Casa Cartianu este cea mai vizitata din judetul Gorj si se afla in topul celor mai vizitate din toata tara, oferind turistilor atat conditii de cazare ireprosiabile, cat si posibilitati variate de petrecere a timpului liber.

Tudor Cartianu este membru al comunitatii turismului de pensiune www.cazarelapensiune.ro si beneficiar al Programul e-Learning de educatie manageriala si consultanta. Programul este parte integranta a proiectului strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, proiect derulat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, in parteneriat cu ANTREC Romania si ASAJA Spania si cofinantat din Fondul Social European.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect si alte povesti de succes din turismul de pensiune, va invitam sa accesati www.intreprinzatorturism.ro.

Consultantul tau

Selecteaza regiunea de dezvoltare pentru datele de contact ale consultantilor regionali si adresa sediului
  • Abonare newsletter