Atra Doftana – Pensiunea anului 2013

Paul Pricopie, managerul pensiunii Atra Doftana, este un tanar de 25 de ani, care a inteles ca pentru a avea rezultate practice si a fi un bun manager este necesara o pregatire teoretica temeinica legata de conducerea unei afaceri. Astfel, a profitat de oportunitatea oferita de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri prin proiectul “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania” si s-a inscris la Programul de Educatie Manageriala, pe care l-a absolvit cu succes.

Aflata intr-o locatie exclusivista, chiar pe malul Lacului Paltinu din Valea Doftanei jud. Prahova, Pensiunea Atra Doftana, clasificata la 5 margarete, a castigat titlul de „Pensiunea Anului 2013” acordat de Gala Premiilor de Excelenta in Turism. De asemenea, in anul 2012 pensiunea a fost premiata de Bienala de Arhitectura, iar in 2011 de Anuala de Arhitectura. Daca premiile obtinute in anii anteriori confirmau valoarea arhitecturala a pensiunii, premiul de anul acesta de la Gala Premiilor de Excelenta in Turism a confirmat valoarea pensiunii ca atractie turistica.

„Atra” inseamna „negru” in limba latina, culoarea dominanta in portul traditional popular din Valea Doftanei. Pensiunea este situata intr-un cadru natural nepopulat si nepoluat, oferind o ambianta unica si sofisticata: camerele sunt intim ascunse in panta malului, insa complet deschise catre priveliste. Arhitectura pune in valoare ambientul si este realizata astfel incat sa faciliteze interactiunea intre turisti, generandu-se o comunitate in jurul pensiunii.

La Atra Doftana sunt asteptati atat turistii care vin pentru odihna si relaxare sau cei care vin pentru diverse evenimente corporate, cat si turistii care isi doresc sa experimenteze ceva diferit. Pentru a-si mari clientela managementul pensiunii este preocupat de incurajarea turismului de business, prin practicarea unor tarife care sa incurajeze acest tip de clienti si oferirea unor facilitati suplimentare specific evenimentelor de tip team-building, intalniri la nivel de management, etc.

Pensiunea Atra Doftana are la baza conceptul avangardist recunoscut la nivel mondial sub denumirea de “Design Hotel”, reunind serviciile de tip premium cu design-ul inovator si cu preocuparea pentru mediul inconjurator. Pensiunea ofera turistilor toate facilitatile necesare pentru un sejur de vis, indiferent de anotimp si dispune de 8 camere, restaurant, bar, acces Wi-Fi gratuit in toate spatiile, mic dejun inclus, sala de fitness, televizor plat, produse cosmetice de baie, halate si papuci in camera, serviciul de rezervari pachete turism/bilete de avion/inchiriere masini, parcare gratuita cu 12 locuri, living – 70mp, semineu, vedere panoramica spre lac, jocuri de societate, terasa exterioara acoperita – 52 mp, zona barbeque. Pensiunea se particularizeaza si prin faptul ca poate oferi o camera special amenajata pentru persoanele cu dizabilitati, fapt ce i-a permis sa se impuna ca destinatie turistica de top inca din primul an.

Atra dispune si de un restaurant gourmet de 50 locuri, decorat modern si cu acces la terasa exterioara acoperita. Meniul este international si contine produse proaspete, organice, autohtone. La cerere, Atra ofera posibilitatea de a alege un meniu vegetarian sau de post. Mancarea extraordinara poate fi servita alaturi de un pahar de vin, intrucat la restaurantul pensiunii veti gasi o oferta variata de vinuri.

Turistii cazati la Atra Doftana pot vizita obiectivele turistice din zona printre care atractiile naturale: Lacul si Barajul Paltinu; Cheile Doftanei; Rezervatia naturala Glodeasa, formata din paduri de brad si fag vechi de peste 200 de ani si muzeele: Colectia muzeala comuna Brebu si Castelul Iulia Hasdeu, Campina.

Atra Doftana este locul ideal pentru relaxare intr-o zona montana superba, conditiile si serviciile oferite putand satisface cerintele si celor mai exigenti clienti.
La Atra Doftana este un loc magic, unde turistii beneficiaza de natura, liniste, aer curat, priveliste minunata, lac, munte, padure de brazi, de numeroase posibilitati de agrement si relaxare, mancare foarte buna si conditii de cazare deosebite.

Paul Pricope este membru al comunitatii turismului de pensiune www.cazarelapensiune.ro si beneficiar al Programul e-Learning de educatie manageriala si consultanta. Programul este parte integranta a proiectului strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, proiect derulat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, in parteneriat cu ANTREC Romania si ASAJA Spania si cofinantat din Fondul Social European.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect si alte povesti de succes din turismul de pensiune, va invitam sa accesati www.intreprinzatorturism.ro

Consultantul tau

Selecteaza regiunea de dezvoltare pentru datele de contact ale consultantilor regionali si adresa sediului
  • Abonare newsletter