Afacerea in turismul rural – un curaj obligatoriu

Eugenia Sintion, absolventa a cursurilor e-learning de educatie manageriala, oferite de FNTM,  prin proiectul “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, si-a urmat  visul de-o viata si a deschis cea mai cunoscuta pensiune din 2 Mai: “Casa Margo”. Este casatorita, are un baiat minunat si o afacere de succes, afacere pe care si-a imaginat-o inca din copilaria timpurie.

De mica visa sa aiba o “casa de oaspeti” pe sufletul sau, unde oamenii sa se simta bine si sa se bucure de linistea marii. Avand  o bogata experienta in turism si specializari in Germania, la Stuttgart si o pasiune pentru acest domeniu, Eugenia Sintion s-a decis sa-si faca propria pensiune, la standarde occidentale. Astfel, inspirandu-se din turismul european si dand dovada de mult curaj si perseverenta,  proprietara pensiunii a reusit sa faca din “Casa Margo”, una dintre cele mai cautate pensiuni din cea mai linistita si boema statiune de pe litoral, 2 Mai. Insa  drumul nu a fost simplu, iar efortul pe masura.

Eugenia Sintion isi aminteste ca in anul 2001 a cumparat un teren si cu un credit bancar ipotecar, a inceput constructia unei pensiuni, pe care a gandit-o inca de la inceput sa fie deosebita, iar in anul 2003 a inaugurat-o. Numele pensiunii  este foarte sugestiv si bine ales, intrucat  provine de la unul din cele doua nume ale proprietarei, Margareta,  aceasta fiind sufletul acestei afaceri.  Proprietara pensiunii a stat o iarna intreaga sa invete sa lucreze pe calculator, sa foloseasca si internetul, constienta fiind de importanta promovarii in mediul online a propriei afaceri. Astfel, si-a promovat pensiunea pe site-uri de profil, a pus la punct un sistem de oferte speciale si, de asemenea, si-a creat site-ul propriu.  Pentru ca totul sa mearga bine, Eugenia Sintion este si receptionera si bucatar si administrator.  La pensiune lucreaza acelasi personal de ani de zile, devenind astfel, ca o mare familie.

Rezultatele implicarii si devotamentului Eugeniei Sintion, nu au intarziat sa apara, intrucat astazi pensiunea se bucura de un real succes, o multime de turisti venind sa se bucure de confort, liniste, mancare mai deosebita, servire si servicii  ireprosabile. Pensiunea “Casa Margo” se afla la 200 metri de plaja si dispune de 14 camere, dotate corespunzator si de un restaurant, situat la parterul pensiunii,  care ofera servicii “a la carte” si “meniuri” care pot fi servite atat in interior , cat si in gradina de vara.

La restaurant, turistii pot savura preparatele traditionale romanesti, precum si alte tipuri de preparate, insotite de bauturi si aperitive. Clientilor pensiunii, care au un anumit regim alimentar, li se poate asigura meniul solicitat. In ceea ce priveste cazarea, copiii intre 0-12 ani, cazati in paturi cu parintii nu platesc.

Eugenia Sintion, a facut din Pensiunea “Casa Margo”  locul ideal de cazare si relaxare  pentru turistii care prefera statiunea 2 Mai.

Eugenia Sintion este membra a comunitatii turismului de pensiune www.cazarelapensiune.ro si beneficiara a Programului e-Learning de educatie manageriala si consultanta. Programul este parte integranta a proiectului strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, proiect derulat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, in parteneriat cu ANTREC Romania si ASAJA Spania si cofinantat din Fondul Social European.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect si alte povesti de succes din turismul de pensiune, va invitam sa accesati www.intreprinzatorturism.ro.

Consultantul tau

Selecteaza regiunea de dezvoltare pentru datele de contact ale consultantilor regionali si adresa sediului
  • Abonare newsletter