Concursul de planuri de afaceri din proiectul Alba Iulia360: au fost stabilite interviurile!

Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM, partener în cadrul proiectului “Alba Iulia 360″, cofinanțat prin Fondul Social European, din POCU, anunță că a fost stabilită data interviurilor pentru Concursul Alba Iulia 360, la care vor participa cei 12 candidați în Concursul de planuri de afaceri.

Lista cu cei 12 candidați o puteți accesa aici!

Interviurile se vor susține în data de 18 ianuarie 2019, la Hotel Hermes, Str. Toporașilor, nr. 20, Alba Iulia începând cu orele 9.00.

Interviurile se vor derula în ordinea alfabetică, în baza planificării ce va fi realizată de Consultantul antreprenorial FNTM – Claudia Pilat cu fiecare candidat.

Candidații vor avea la dispoziție aproximativ 20-30 de minute pentru a prezenta ideea de afacere și pentru a răspunde întrebărilor adresate de membrii juriului.

Juriul proiectului Alba Iulia 360, compus din 5 membri, va evalua planurile de afaceri din concurs, va desfășura interviurile și va selecta câștigătorii până la sfârșitul lunii ianuarie 2019.

Interviurile se vor desfășura în prezența a minim 3 membri ai Comisiei de selecție.

Cei 5 membri ai juriului FNTM sunt reprezentanți ai mediului de afaceri și ai patronatelor:

 

Valentin Miron | co-fondator și președinte FNTM, managing partner VMB Partners SA                                          Este președinte al Fundației Naționale a Tinerilor Manageri – FNTM și managing partner al companiei de consultanță financiară VMB Partners SA, cu o experiență de peste 20 ani în afaceri, finanțe și administrație publică, a inițiat și coordonat procesele de structurare obligațiuni municipale pentru majoritatea localităților emitente din România.      Compania VMB Partners este lider al pieței financiare românești în domeniul structurării obligațiunilor emise de autoritățile publice locale, asigurând până în acest moment asistență pentru marea majoritate a finanțărilor prin emisiuni de obligațiuni din țară, cu o bogată experiență de consultanță financiară și formare profesională pentru administrațiile publice locale. VMB Partners este inițiatorul obligațiunilor ca instrument de finanțare în România dupa 1989, odată cu emisiunile de obligațiuni municipale Predeal și Mangalia lansate în anul 2001.                                                Având experiența anterioară în implementarea de programe europene și responsabilități în formarea continuă în cadrul DAPL/Guvernul României, Valentin Miron deține studii aprofundate în management, specializări în administrație publică locală în Marea Britanie, Olanda și Germania și în emiterea de obligațiuni municipale în Rochester, NY și Baton Rouge, LA, USA.

Viorel Udma | antreprenor, consultant business Alba Iulia 360

Este director general Accendo International – investment banking services şi profesor FNTM la disciplina Management financiar. La finalul anilor 90 a lucrat în cadrul unor mari instituţii financiare în Canada şi Irlanda: Laurentian Bank of Canada si EuroPlus Asset Management.                        Pe parcursul timpului, Viorel Udma a predat, atât faţă în faţă, cât şi online, cursuri de finanţe special concepute pentru persoanele fără o experienţă directă în domeniul financiar-contabil, în rândul cursanţilor aflându-se antreprenori, directori generali şi manageri operaţionali. A studiat în școli de management şi finanţe în România, Italia şi Irlanda: Canadian MBA, Universita Bocconi, University College Dublin.          Viorel Udma activează de peste 20 ani în sectorul financiar în domeniul finanţării societăţilor comerciale şi unităţilor administrativ-teritoriale. A condus proiecte de finanţare în România, Bulgaria şi Ucraina între altele în industria alimentară, cea a serviciilor financiare, în servicii de educaţie, servicii turistice, industria constructoare de maşini şi exploatarea petrolului şi gazelor.Viorel Udma este membru şi trainer-profesor în Programele e-Learning ale FNTM, pentru modulele dedicate Managementului Financiar şi Antreprenoriatului.

Călin Mătieș | antreprenor, fondator Brutăria din Sântimbru, Pita de Sântimbru – produsul tradițional al anilor 2015 și 2017 (MADR), fermă de porcine, hotel Rustiq

În 1998, deschide Brutăria din Sântimbru, în 2003 restaurantul PUB 13 din Alba Iulia, în 2005 hotelul Rustiq, iar în 2015 înființează o fermă de porcine. În 2015 și în 2017 Pita de Sântimbru este ales Produsul Tradițional al anului (Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – MADR), iar în 2016 Pita de Sântimbru este aleasă cea mai bună pâine din județ (ALBA 24). Din 2011, este membru fondator și președinte al Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice, iar în 2013 devine președinte al Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România.                  Călin Mătieș devine moderator al emisiunii ,,Suflet de Român”, din 2018.Mătieș Călin este licențiat în științe economice, cu studii la USAMV Cluj, USAMV București, Babeș Bolyai Cluj și Universitatea Ovidiu Constanța.

 

Dan Miron | antreprenor organizare de evenimente și spectacole

Este absolvent al facultății de Relații Comerciale și Financiar Bancare Interne și Internaționale din cadrul Universității Româno-Americane. Între 2006 – 2018 a acordat asistență pentru contractarea împrumuturilor de către Autoritățile Publice Locale, iar din august 2009 s-a specializat în implementarea proiectelor strategice finanțate din fonduri europene. A participat activ la analiza situației indicatorilor economico – financiari și evaluarea ofertelor de finanțare a Autorităților Publice Locale și oferă consultanță în implementarea proiectelor de investiții finanțate din fonduri europene. În prezent este administrator la IMPRO PENTRU TOTI SRL, unde organizează spectacole de teatru de improvizație și cursuri de dezvoltare personală prin teatru de improvizație. Crează și implementează programe de teambuilding și training pentru mediul de business/ corporate.

 

 

 

 

 

Dan Olteanu I antreprenor

Antreprenor cu o vastă experiență în domeniul vânzărilor. A fost Executiv Manager la SC Bilancia Exim SRL, București, unde a coordonat întreaga activitate a companiei pe România, în cele 7 sucursalele:  vânzări (două departamente: echipamente profesionale pentru HORECA: hotel, restaurant, catering, bar, patiserie, cofetărie, panificație, spălătorie, accesorii și articole de uz casnic), service, logistică, import, achiziții interne și externe, comercial, juridic, IT, contabilitate. În prezent este asociat unic la Unique Flowers Corner SRL, București. De asemenea a mai avut  activități de coordonare în:  construcții, organizare evenimente și centre medicale.

 

 

 

 

 

 

 

Proiectul „Alba Iulia 360“(cod POCU/18/4/1/101639), cu o durată de 36 de luni, este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina Maria” Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Filiala de Cruce Roșie a Județului  Alba, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Fundația PAEM Alba, DAD EXPERTISE S.R.L., BPI Management Consulting Romînia SRL, INTRATEST S.A., Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială.

Recrutarea persoanelor interesate de proiect este în derulare și este realizată de către experții Municipiului Alba Iulia. Detaliile legate de înscriere în proiect le puteți afla de la experții: Ioana Ciornei – 0754/847955; Robert Bandi – 0751/364020; Ovidiu Boc – 0766/365725; Geanina Chirilă – 0742/522992; Camelia Crișan – 0740/487596.

Alba Iulia 360  se adresează unui grup țintă de circa 560 de persoane aflate în risc de  sărăcie şi excluziune socială din cinci comunităţi marginalizate ale Municipiului Alba Iulia, în care există populaţie aparţinând minorităţii rome: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri. Comunitățile sunt situate atât la periferie, cât și în centrul municipiului. Toate serviciile proiectului sunt gratuite.

Consultantul tau

Selecteaza regiunea de dezvoltare pentru datele de contact ale consultantilor regionali si adresa sediului
  • Abonare newsletter