Sanse crescute la angajare pentru beneficiarii proiectului Alba Iulia 360

 componentă importantă a proiectului „Alba Iulia 360“, derulat de Municipiul Alba Iulia în parteneriat cu zece organizaţii este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cursurile de calificare organizate gratuit prin proiect.

 

Până acum, programele de calificare au fost absolvite de un număr de 67 de persoane. Cursurile absolvite sunt cele de: Măcelar, Îngrijitor bătrâni la domiciliu, Agent de securitate, Agent de curăţenie şi Croitor.

 

Amintim câteva dintre avantajele participării şi absolvirii cursurilor: pregătire alături de formatori cu experiență, folosirea unor tehnici moderne de predare/instruire, dobândirea de competențe profesionale,   obținerea unei diplome recunoscute în România și Uniunea Europeană. Conjugate, acestea contribuie la: creşterea sanselor de angajare, stabilitatea locului de muncă, salariu mai mare prin prestarea unei munci calificate etc.

 

Absolvenţii au fost selectați din comunitățile țintă ale proiectului: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri.

 

Prin proiect vor fi organizate și alte cursuri/serii de calificare: Frizer, Măcelar, Bucătar, Lucrător finisor în construcţii,  Agent securitate, Cameristă, Agent de curăţenie. Programele au fost definite în funcție de nevoile beneficiarilor direcți ai proiectului și de oportunitățile de pe piața muncii.

Proiect cu servicii integrate

 

Serviciile furnizate în cadrul proiectului sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esențiale care țin de sfera socială, profesională, medicală, educațională, juridică etc. Altfel spus, au ca scop creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la  asistenţă juridică pentru reglementarea actelor, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, respectiv susţinerea antreprenoriatului. Conjugate, aceste măsuri vor avea ca rezultat schimbarea modului de viață pentru zeci de familii din comunitățile amintite.

 

Condițiile concrete de acces, etapele ce trebuie urmate, dar și perioada în care au loc le puteți afla de la experții implicați în activitatea de recrutare: Ioana Ciornei – 0754/847955; Robert Bandi – 0751/364020; Ovidiu Boc – 0766/365725; Geanina Chirilă – 0742/522992; Camelia Crișan – 0740/487596.

 

Proiectul Alba Iulia 360 este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina Maria” Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Filiala de Cruce Roșie a Județului  Alba, Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Fundația PAEM Alba, DAD EXPERTISE S.R.L., BPI Management Consulting România SRL, INTRATEST S.A., Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială. Valoarea totală a proiectului este de aproape 25,2 milioane lei, din care contribuția nerambursabilă este 24,3 milioane, iar 807.983 lei este contribuția Primăriei Municipiului Alba Iulia.

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.

Consultantul tau

Selecteaza regiunea de dezvoltare pentru datele de contact ale consultantilor regionali si adresa sediului
  • Abonare newsletter