Povesti de succes

Emisiune TVR International si TVR1

Pensiunea Mama Cozonacilor - 22.06.2013
Pensiunea Rasnov – 29.06.2013
Pensiunea Vis de Munte – 03.08.2013
Cabana Motilor – 10.08.2013
Casa Cartianu si Pensiunea Montblanc – 24.08.2013

__________________________________________________________________

 

Absolventii cursurilor FNTM – antreprenorii pensiunii Mont Blanc

Sotii Iancu, absolventi ai cursurilor  e-Learning de educatie manageriala organizate de Fundatia Nationala a Tinerilor Mangeri prin proiectul “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania” au deschis in toamna anului 2013 pensiunea Mont Blanc din Eselnita/Cazanele Dunarii.

Pensiunea Casa Margo, locul ideal de cazare si relaxare pentru turistii care prefera statiunea 2 Mai

Rezultatele implicarii si devotamentului Eugeniei Sintion, nu au intarziat sa apara, intrucat astazi pensiunea se bucura de un real succes, o multime de turisti venind sa se bucure de confort, liniste, mancare mai deosebita, servire si servicii  ireprosabile.

 Pensiunea La Mariana, prima unitate de cazare din Vama Veche

“La Mariana” una dintre cele mai vechi si cunoscute locatii din Vama Veche, aflata in centrul satului, la sosea, este administrata de sotii Mariana si Ferencz Tikosi.

Atra Doftana – Pensiunea anului 2013

Aflata intr-o locatie exclusivista, chiar pe malul Lacului Paltinu din Valea Doftanei jud. Prahova, Pensiunea Atra Doftana, clasificata la 5 margarete, a castigat titlul de „Pensiunea Anului 2013” acordat de Gala Premiilor de Excelenta in Turism.

Pensiunea Casa Cartianu, un loc binecuvantat de natura si istorie

Tudor Cartianu, proprietarul pensiunii “Casa Cartianu” este un tanar extrem de perseverent si cu dorinta de a face lucrurile profesionist, la un inalt nivel de exigenta. Acesta povesteste motivele care l-au determinat sa construiasca pensiunea “ Casa Carianu”

Pensiunea RASNOV, atractia turistica a Bucegilor

Soiu Iancu, administratorul Pensiunii Rasnov situata intr-o zona idilica, isi aminteste despre inceputurile afacerii si despre importanta parcurgerii cursurilor organizate de FNTM in dezvoltarea ulterioara a acesteia.

Povestea celor doi tineri antreprenori Mirela Atanasiu si Sebastian Hosu care au ales Romania pentru initierea unei afaceri de succes: Cabana Motilor

Localitatea Marisel din Muntii Apuseni, a convins sotii Hosu Sebastian si Mirela Atanasiu ca este locul ideal pentru a incepe o afacere in domeniul turismului de pensiune si astfel a fost construita Cabana Motilor, dedicata iubitorilor de natura, simplitate si sat romanesc.

Pensiunea Vis de Munte, un vis implinit

Mariana Negoita este din Buzau, dar a dorit sa initieze o afacere in judetul Suceava, in comuna Gura Humorului, si astfel cumparat o locuinta pe care a modernizat-o si a transformat-o in Pensiunea ”Vis de Munte”.

Doi tineri hunedoreni, absolventi ai cursurilor FNTM, contribuie la dezvoltarea turismului durabil in Tara Hategului

Dupa cariere de mai bine de un deceniu si jumatate in jurnalism si comunicare, dintre care aproape patru ani petrecuti la doua importante companii din Bucuresti, Adina si Dan Popa au decis sa se reprofileze, intorcandu-se la Deva, jud. Hunedoara.

Prima pensiune agroturistica din zona Bran-Moeciu

La poalele Dealului Magurii, intr-un foisor unde vantul adie usor si totul este verde in jur, fara urma de praf si zgomot, Liliana Enescu, proprietara Pensiunii Liliana din Bran, isi aminteste cum a inceput aventura sa in turismul de pensiune.

Casuta din Povesti

De ce pensiunea “Casuta din Povesti”? Pentru ca intreg ambientul – pensiune, gazon, loc de joaca pentru copii, foisor si altele – pare a fi rupt dintr-o poveste.

Un intreprinzator este intotdeauna tanar

La malul Marii Negre, in “tanarul cartier turistic” Mamaia Nord, cum ii place lui Gheorghe Virgil sa il numeasca, a inflorit Pensiunea Dovi, ca un punct de rascruce intre Hanul Piratilor si taberele de copii de la Navodari.

Mama Cozonacilor sau povestea unui sac de lut

Vara lui 1993 a fost momentul cand familia Dragan a dorit sa schimbe ceva in modul de viata. Atunci spiritul intreprinzator i-a determinat sa construiasca un cuptor de lut in care sa faca deliciosii cozonaci pentru care ulterior li s-a dus vestea in zona Bran-Moeciu. Lutul era carat cu sacul dintr-o padure din apropiere.

Bune practici in afacerile turistice din Spania

Galerie video ce include 10 dintre afacerile turistice vizitate in Spania in cadrul Schimbului de experienta ITPR, la care au participat 100 de beneficiari ai proiectului.

Luciana Stan “Omul potrivit la locul potrivit”

Luciana Stan, o tanara din Brasov, beneficiar al programului e-Learning din cadrul proiectului strategic „Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, a absolvit o facultate renumita in Brasov. In paralel, in ultimii ani ai facultatii, a predat limba engleza la un liceu de renume din Brasov, timp in care soarta i-a schimbat total cursul vietii.

Constantin Popa, un impatimit al turismului montan repune pe harta arealul turistic Moinesti

Zestrea turistica a Municipiului Moinesti s-a imbogatit, la sfarsitul anului 2012, cu o noua unitate de cazare, Pensiunea Royal. Unitatea a facut obiectul proiectului “Realizarea unei structuri de primire turistica in Moinesti”, finantat prin Programul Operational Regional.

Brosura Povesti de Succes FNTM RURAL-Antreprenor

Povesti de succes identificate in randul beneficiarilor proiectului FNTM, RURAL-Antreprenor

__________________________________________________________________________

Povesti de succes din proiectul RURAL-Antreprenor


Ioan Brita – o afacere cu lut si culoare

Luminita Obrejan si o pensiune de succes

Atelierul “Acul & Aţa”

Elena Cristea – afacere cu pavele

Ioan Chitic a realizat o branzarie la standarde europene

Gabriela Ghiulea – firma organizare nunti

Ionel Peptan – o afacere cu fier forjat

Melania Floroiu a croit o afacere cu textila in plina criza

Marius Balica – antreprenoriat in constructii

Alex Dinulescu, omul care face case rotunde

Consultantul tau

Selecteaza regiunea de dezvoltare pentru datele de contact ale consultantilor regionali si adresa sediului
  • Abonare newsletter